Bekendmakingen: web­teksten en icoon

De webteksten en icoon over bekendmakingen op deze pagina zijn onderdeel van een set van begrijpelijke, toegankelijke en inclusieve modelteksten voor gemeentelijke websites.

VNG-icoon bekendmakingen

Hoe gebruik je deze tekst?

Lees ook de gebruiksaanwijzing voor alle voorbeelden in Toolkit Taal.

Wat is er getest?

De webteksten voor toptaken van gemeentelijke websites zijn recent geactualiseerd en doorontwikkeld op basis van onderzoek en advies van de Universiteit Utrecht (LiNT-methode). De teksten zijn vervolgens getest in gebruikersonderzoek met ervaringsdeskundigen.

De webteksten over bekendmakingen:

Wilt u op de hoogte zijn van de bekendmakingen en de bestemmingsplannen van de gemeente <Turfbrug>? Lees dan hieronder verder.

Bekendmakingen gaan over bijvoorbeeld verordeningen, bestemmingsplannen, omgevingsvergunningen en verkeersbesluiten.

Overheid.nl

Op [Overheid.nl] vindt u alle bekendmakingen.

Ruimtelijkeplannen.nl

Op [Ruimtelijkeplannen.nl] vindt u alle bestemmingsplannen van de gemeente <Turfbrug>.

Veelgestelde vragen

  • Kan ik automatisch meldingen ontvangen over interessante bekendmakingen?

Ja, dat kan. Wanneer u bekendmakingen over uw buurt wilt ontvangen, kunt u dat regelen op de volgende manieren:

  • Wanneer u bekendmakingen over uw buurt via e-mail wilt ontvangen, kunt u zich aanmelden bij de [e-mailservice van Overheid.nl]. Dan krijgt u onder meer berichten over ruimtelijke plannen, verordeningen, omgevingsvergunningen en verkeersbesluiten in uw buurt.
  • <Wanneer u bekendmakingen over uw buurt via een app wilt ontvangen, kunt u de gratis app OmgevingsAlert downloaden in de App Store of de Google Play Store. U vindt de app als u zoekt naar “Turfbrug OmgevingsAlert”. De app laat u onder andere zien welke aanvragen in uw buurt zijn gedaan voor verkeersbesluiten en omgevingsvergunningen voor bijvoorbeeld dakkapellen, kapvergunningen of schuttingen.>

Downloads

Download het icoon als EPS-, JPG- en PNG-bestand: