Onderwijs: web­teksten en icoon

De webteksten en icoon over onderwijs op deze pagina zijn onderdeel van een set van begrijpelijke, toegankelijke en inclusieve modelteksten voor gemeentelijke websites.

VNG-icoon onderwijs

Hoe gebruik je deze tekst?

Lees ook de gebruiksaanwijzing voor alle voorbeelden in Toolkit Taal.

Wat is er getest?

De webteksten voor toptaken van gemeentelijke websites zijn recent geactualiseerd en doorontwikkeld op basis van onderzoek en advies van de Universiteit Utrecht (LiNT-methode). De teksten zijn vervolgens getest in gebruikersonderzoek met ervaringsdeskundigen.

De webteksten over onderwijs:

Wilt u meer weten over het onderwijs in de gemeente <Turfbrug>? Lees dan hieronder verder.

Alle kinderen in Nederland hebben recht op onderwijs. Zij moeten zich kunnen voorbereiden op hun toekomst in de maatschappij en op de arbeidsmarkt.

Aanbod van scholen

U en uw kind kunnen in de gemeente <Turfbrug> kiezen uit verschillende scholen. Op de website van de [Onderwijsinspectie] leest u alle informatie over het onderwijs en scholen in de gemeente <Turfbrug>.

<Onder de scholen in de gemeente Turfbrug zitten ook [2 Brede Scholen]. Op dit soort scholen zijn voorzieningen aanwezig op het gebied van welzijn, onderwijs en zorg voor kinderen en hun ouders. Denk hierbij aan bijvoorbeeld kinderopvang, sportfaciliteiten of een bibliotheek.>

Schoolvakanties

De Rijksoverheid bepaalt per regio wanneer het zomervakantie, kerstvakantie en meivakantie is. Voor de overige schoolvakanties gelden adviesdata. Scholen mogen voor deze overige vakanties andere data kiezen. Informeer bij uw school voor de definitieve data.

Leerplicht en kwalificatieplicht

Jongeren van 5 tot 18 jaar zijn verplicht om onderwijs te volgen totdat ze een startkwalificatie hebben. De leerplicht geldt tot en met het einde van het schooljaar waarin de jongere 16 jaar wordt. Daarna volgt de kwalificatieplicht, die geldt tot de dag dat de jongere een startkwalificatie heeft gehaald of 18 jaar wordt.

Meer informatie

Op de website van de Rijksoverheid vindt u onder andere meer informatie over:

Downloads

Download het icoon als EPS-, JPG- en PNG-bestand: