Over Toolkit Taal

Communiceer je met tekst, met beeld of allebei? Wat je ook kiest: in de Toolkit Taal vind je inspiratie voor betere overheidscommunicatie. Bekijk, gebruik en deel het. Of draag zelf bij.

Toolkit Taal is de opvolger van de Kennisbank Beeldtaal. In de Toolkit Taal vind je:

  • voorbeelden van overheidscommunicatie om te hergebruiken;
  • onderbouwde richtlijnen voor gebruik van tekst en beeldtaal;
  • informatie over testen en tips om zélf te testen bij je doelgroep.

Onderdeel van Gebruiker Centraal

Toolkit Taal is een initiatief van Gebruiker Centraal. Dit is een actieve community van en voor mensen die werken bij de overheid. Het doel van Gebruiker Centraal: zorgen voor een overheid die toegankelijk en begrijpelijk is. Een overheid die duidelijk communiceert, en met een dienstverlening waarvan iedereen gebruik kan en wil maken.

Draag bij aan Toolkit Taal

Toolkit Taal is een website van en voor iedereen die werkt aan overheidscommunicatie. Je bent dus meer dan welkom om eraan bij te dragen. Heb je teksten, beelden of een combinatie daarvan getest? En zijn ze herbruikbaar voor andere overheidsorganisaties? Deel het dan via Toolkit Taal!

Voorheen Kennisbank Beeldtaal

Toolkit Taal was voorheen de Kennisbank Beeldtaal. Deze kennisbank bood een verzameling beeldbrieven, ter inspiratie en om te hergebruiken. Ook vond je er tips om zelf met beeldbrieven aan de slag te gaan. Toolkit Taal is dus niet alleen een vernieuwing van de kennisbank, het is ook een uitbreiding ervan.