Als je voor­beelden in Toolkit Taal gebruikt

De voorbeelden in Toolkit Taal zijn bedoeld om te hergebruiken. Omdat de voorbeelden niet allemaal op dezelfde manier getest zijn, raden we altijd aan om ook zelf tekst en beeldmiddelen te testen.

Bij ieder voorbeeld lees je wat en hoe er getest is. Soms is er met gebruikers getest en soms alleen binnen de organisatie zelf.

Hergebruiken en testen

Laat je inspireren door de voorbeelden in de Toolkit Taal. En hergebruik gratis de teksten, beelden en iconen. Heb je vragen over een voorbeeld? Neem dan contact op met de makers van het voorbeeld.

Is er alleen getoetst binnen de organisatie? Vergeet dan niet om het tekst of beeldmiddel ook te testen met gebruikers vóór je ermee gaat werken. Is een voorbeeld ook getest met gebruikers? Dan is het nog steeds slim om te testen met gebruikers. Een tekst of beeldmiddel kan namelijk anders overkomen in een andere context of bij een andere organisatie.

Lees meer over het testen van tekst en/of beeld.

Deel het met Toolkit Taal

Heb je een voorbeeld uit de Toolkit Taal gebruikt en getest, en ben je hierdoor tot nieuwe inzichten gekomen? Deel die dan vooral met ons. Zo maken we samen de Toolkit Taal beter voor iedereen die werkt aan overheidscommunicatie.