Icoon Verkeer

Het icoon verkeer is onderdeel van de communicatierichtlijn over het gebruik van overheidssensoren in de openbare ruimte. Het doel van deze richtlijn is het bevorderen van uniformiteit in Nederland op het gebied van communicatie over sensoren in de openbare ruimte.

Icoon overheidssensor Verkeer

Wat is er getest?

Aan de hand van onderzoekmethodes zoals Contextmapping en Research through Design zijn de behoeften, wensen en barrières rondom de communicatie van sensoren opgehaald bij inwoners. Op basis daarvan is de communicatierichtlijn ontwikkeld. Vervolgens zijn deze behoeften, wensen en barrières aangescherpt op basis van gesprekken met verschillende gemeenten. 

Ten slotte is de communicatierichtlijn gevalideerd via o.a panelgesprekken en expertreviews. Daarbij is elk element van de richtlijn behandeld en is er gelet op de gebruikerservaring, de begrijpelijkheid van iconen en teksten. Lees er meer over in de Onderbouwing en Validatie van de communicatierichtlijn

Vragen over voorbeeld?

Neem dan contact op met het ResponsibleSensing Lab: rsl@ams-institute.org of met Muzus: more@muzus.nl. Zet in de onderwerpregel van je e-mail: Sensorcommunicatie.

Downloads